Denkt u er over op een leuke manier actief met uw hond bezig te zijn? Kom (uiteraard met hond) gerust eens kijken bij KC Brummen e.o.

 

Op de zaterdagochtend wordt cursus gegeven aan zowel de "beginners" als de "gevorderden". De beginners trainen van 10:00 uur tot 11:00 uur. De gevorderden trainen van 11:00 uur tot 12:00 uur.

dsc_0034

Beginners

Het flyballen wordt in drie fasen aangeleerd. In de eerste fase leren we uw hond het balletje zelf af te schieten en te vangen door met een poot op het klepje van het flyballapparaat (of ook wel de "ballenbak") te duwen.

In de tweede fase leren we uw hond zo efficiënt mogelijk over de hindernissen te springen. Beginnend bij de hindernis die het verste van de ballenbak staat, werken we geleidelijk naar de hindernis toe die het dichtst bij de ballenbak staat.

 

Zodra uw hond zowel de ballenbak als de hindernissen beheerst worden deze in de derde fase gecombineerd. Beginnend bij de hindernis die het dichtst bij de ballenbak staat laten we uw hond héén over de hindernis springen, bij de ballenbak het balletje afschieten en weer terug over de hindernis springen. Als dit goed gaat voegen we een tweede hindernis toe (dus 2 heen, ballenbak, 2 terug). Uiteindelijk is het de bedoeling dat uw hond zo snel mogelijk over vier hindernissen heen gaat, het balletje afschiet en vangt en weer over vier hindernissen terug komt.

Wilt u zien hoe dit in de praktijk gaat ? Kom dan eens kijken en/of meld u aan voor een paar proeflessen.

dsc_0052

Gevorderden

In deze cursus worden de honden vaak opgedeeld in een groep met wedstrijdhonden en een groep met recreatieve honden. Voor de training maakt dit niet uit. Bij beide groepen lopen de honden in steeds wisselende teams van vier om aan elkaar te wennen. Het maakt ook niet uit of uw hond groot of klein is; de hoogte van de hindernissen wordt aangepast aan de kleinste hond van het team.

Tijdens de training wordt veel aandacht besteed aan het "starten", het corrigeren van fouten en het omgaan met onverwachte gebeurtenissen, zoals bv. een omgevallen hindernis. Uiteindelijk is het de bedoeling (zeker van de wedstrijdhonden) om zo snel mogelijk, zonder fouten, een team van vier over de "flyballbaan" te laten gaan.

dsc_0021

U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier. Om mee te kunnen doen aan een cursus flyball is het lidmaatschap van de KC Brummen e.o. verplicht. Bovendien moet uw hond minimaal 1 jaar en ingeënt zijn. Een gehoorzaamheidsdiploma op Recreanten A-niveau is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. Uw hond moet tenslotte wel luisteren en goed overweg kunnen met andere honden. Voor de gevorderden flyball cursus moet de hond zowel de ballenbak als de hindernissen beheersen.

dsc_0117