Nieuws


Hallo allemaal!

Hier even een berichtje vanuit Team Gehoorzaamheid om jullie een beetje op de hoogte te houden wat er allemaal gebeurd.

Begin mei zijn we als team naar Animal Event geweest in de Beekse Bergen. Een aantal van jullie zullen hier misschien wel bekend mee zijn. Voor wie dat niet is dit is een groot dierenevenement dat elk jaar bij Safaripark de Beekse Bergen wordt georganiseerd. Hier komen veel dingen aan bod die te maken hebben met hoe wij tegenwoordig onze huisdieren houden. Dit jaar stond naar onze mening de Huishond erg centraal. Verschillende hondensporten zoals Doggydance/Obedience kwamen aan bod, maar je kon ook kennis maken met sporten zoals Hoopers, Agility en Canicrossen.

We hebben als team een paar workshops bezocht, onder andere van SATS. Dit is een methode om een hond veel keuzevrijheid heeft en zelf het tempo van de oefening mag bepalen. Er wordt op een andere manier dan de clickermethode gebruik gemaakt van beloningssignalen wat erg fijn en ondersteunend is voor onzekere en angstige honden. Ook het gebruik van targets is binnen de trainingsmethodes erg belangrijk. Door continu te blijven doorleren blijven onze cursussen up-to-date en vernieuwend.

De andere workshops gingen meer in op verschillende hondensporten zoals bijvoorbeeld de Obedience. Echter waren dit vooral ook workshops waar je met hond aan deel kon nemen, maar omdat het op de dag dat we gingen erg warm was waren onze trouwe viervoeters lekker thuis in de koelte.

Eind juni zijn we als team naar het WK FCI Obedience in Ermelo geweest. Het was zeer inspirerend voor ons om dit eens te zien en mee te maken. Omdat wij op de laatste dag van het WK zijn gaan kijken zagen we de crème de la crème lopen. Als je daar eens gaat kijken weet je weer waar je naar toe traint en waar we jullie naar toe willen helpen, mits je die ambitie hebt met je hond! Wat ons op viel is hoeveel plezier de meeste honden in deze sport hadden!

We streven er naar om in 2019 een beginnersgroep FCI Obedience te starten. Heb je interesse om hieraan deel te nemen? Laat dit aan ons weten zodat we je op de hoogte kunnen houden over het starten van deze cursus. (minimale vooropleiding van de hond is op dit moment een afgeronde B-cursus bij KC Brummen e.o. of een vergelijkbare cursus bij een andere vereniging).

Tot slot willen we graag nog een oproep doen:

We hebben namelijk binnen ons team nog genoeg ruimte voor nieuwe mensen! Dus ben jij of ken jij iemand wiens passie het ook is om met honden én mensen om te gaan? Vind je het leuk om andere mensen te helpen hun hond beter te begrijpen of mensen leren hoe ze dat ene trucje aan hun hond kunnen leren? Dan ben jij de persoon die we zoeken om ons team te komen versterken!

Wil je liever niet zelf voor de groep staan maar wil je wel graag je steentje bijdragen dan kan dat natuurlijk ook! We zijn namelijk ook op zoek naar veldassistenten, dan help je de instructeur die de les geeft door mee te kijken tijdens de oefeningen en help je cursisten waar mogelijk. Kortweg, je bent een extra paar handen en ogen op het veld! Mocht je later toch denken dat lesgeven lijkt me wel heel leuk kun je natuurlijk altijd “doorgroeien”.

Interesse in een van deze twee (vrijwillige) functies? Neem dan contact op met Remie of Anne via de email gehoorzaamheid@kcbrummen.nl

Groetjes Team Gehoorzaamheid!

gehoorzaamheid107