Cursussen

Algemeen

De cursussen worden gegeven door een groep enthousiaste instructeurs met een passie voor hond en mens. Alle instructeurs volgen regelmatig bijscholingen op verschillende vlakken. Denk hierbij aan de ontwikkeling van pups, creatief lesgeven en hoe te handelen bij uitvallende honden. Hierdoor geven wij les met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten.

De lessen worden gegeven in groepen niet groter dan zes cursisten bij één instructeur, staan er twee instructeurs voor de groep dan wordt er les gegeven aan maximaal acht cursisten. Daarnaast werken we regelmatig met een roulatiesysteem waardoor je het gehele uur verschillende oefeningen doet met de hond en niet veel hoeft te wachten. Een cursus bestaat uit twaalf lessen, twee theorielessen en tien praktijklessen. De minimumleeftijd om een cursus te kunnen volgen is 14 jaar indien er een volwassen begeleider aanwezig is. Vanaf 16 jaar mag er zonder volwassen begeleider getraind worden. 

De cursussen worden op dit moment gegeven op de woensdag en de vrijdag om 19.00-20.00 uur en 19.15-20.15 uur. In januari, april en september starten er nieuwe groepen (dit kan vanwege corona afwijken). Bekijk de agenda voor de meest actuele lesindelingen.

Om mee te kunnen doen aan een van onze cursussen is geen lidmaatschap verplicht, wel dient de hond een geldige inenting of titerbepaling voor de DHP-vaccinatie te hebben. Meer informatie over het lidmaatschap en de tarieven zijn hier te vinden.

 


Puppycursus

Deze cursus is bestemd voor:

  • Pups vanaf 8 weken tot en met 5 maanden oud

 

In de puppycursus wordt je geleerd hoe jouw pup uit kan groeien tot een fijne huishond. Je leert jouw hond onder andere te komen als je roept, niet te trekken tijdens het wandelen en om te gaan met andere honden. Ook werken we aan het zelfvertrouwen van de hond.

Dit leer je op een positieve manier met behulp van de clicker, waardoor zowel honden als bazen snel leren. De cursus start met een theorieles, waarin het werken met een clicker uitgelegd en geoefend zal worden. Tijdens de overige lessen wordt aandacht besteed aan theorie over hond en gedrag met betrekking tot de opvoeding van jouw pup.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus moet de pup minimaal acht weken oud zijn. Tijdens de puppycursus is het hele gezin van harte welkom om samen met de pup de cursus te volgen.

Als je deze cursus hebt gevolgd kun je doorstromen naar de basiscursus.

Basiscursus

Deze cursus is bestemd voor:

  • Pups ouder dan 6 maanden, die al dan niet reeds puppycursus hebben gevolgd;
  • Honden die door omstandigheden geen cursus hebben kunnen volgen (bijvoorbeeld herplaatsingshonden);
  • Baasjes en/of honden die nog geen ervaring hebben met de clicker.

 

De cursus is een vervolg op de puppycursus en ook tijdens deze cursus zal op een positieve manier en met een clicker getraind worden. We proberen zoveel mogelijk honden van een vergelijkbaar niveau bij elkaar in een groep te plaatsen.

In deze cursus ligt de nadruk op het versterken van de baas-hond relatie en wordt je voorbereid op de dagelijkse omstandigheden waar jij en jouw hond mee te maken (kunnen) krijgen. Tijdens de lessen wordt theorie aangeboden die aansluit bij de levensfase van jouw hond. Cursisten die geen ervaring hebben met de clicker krijgen een extra theorieles waarin het gebruik van de clicker wordt uitgelegd.

Als je de basiscursus hebt gevolgd kun je doorstromen naar de Gehoorzaamheid Gevorderden of een van onze andere hondensporten.

Complete cursus

Het is mogelijk om je aan te melden voor zowel de puppy- als de basiscursus. Op die manier ben je verzekerd van een plaats in de basiscursus. Vanwege drukte kunnen wij dit anders niet garanderen.

 

Je kunt na het volgen van een complete cursus doorstromen naar de Gehoorzaamheid Gevorderden of een van onze andere hondensporten.