Nieuws


Dogfrisbee “Dazzling Disc Dogs”          

Het wedstrijd seizoen zit er op en wat zijn we trots op al onze cursisten. Er zijn teams die hun eerste wedstrijd hebben gespeeld en geproefd hebben van het dogfrisbee virus. En teams die al heel wat wedstrijd ervaring hebben en prachtige resultaten hebben behaald. Maar het allerbelangrijkste is plezier hebben met je hond en dat heeft het hele team laten zien. Ook langs de lijn is de sfeer goed, ondanks dat je vaak voor dag en dauw moet vertrekken heerst er een gezellige teamsfeer. We hebben zelfs een 2e partytent aan moeten schaffen om iedereen onderdak te bieden. Nu zit er bij de wedstrijden 10 meter Dazzling Disc Dogs langs de lijn.

Op de Nederandse kampioenschappen is Danique met Zoë 2e geworden bij de beginners combined (dat is 2 rondes freestyle en 1 ronde distance). Wilco met Lennox is 1e geworden bij beginners distance en Jelmer met Joy 3e. Thijmen met Ace eindigde op de 14e plek. Wendy speelde met Vince voor het eerst in de open klasse en heeft een mooie 8e plaats behaald. Sophie werd met Keyan 10e en met Liva 3e. Als kers op de taart werd Ilonka met Deeks Nederlands kampioen open combined. Een hele knappe prestatie.

Dit jaar werden de Europese kampioenschappen in Apeldoorn gehouden. Spelers uit 12 verschillende landen die zich hiervoor gekwalificeerd hadden streden om de titel Europees kampioen dogfrisbee. Ilonka en Sophie mochten hieraan meedoen, en Sophie heeft geschiedenis geschreven. Zij mag zich als eerste Nederlander Europees kampioen dogfrisbee freestyle onlynoemen. Een top prestatie waar ze ook keihard voor getraind heeft. Als trainers zijn wij supertrots op haar. Deze winter trainen we door aan nieuwe routines om volgend jaar weer met een gezellig team op de wedstrijden te verschijnen.


Agility 

Hier een kleine update vanuit team Agility. 2023 is helaas niet ons beste jaar geweest zoals onze cursisten gemerkt hebben. We hebben te maken gehad met regen. Heel veel regen. En dus een heel nat veld. Vooral in de maanden van februari tot en met mei hebben wij helaas vaak de lessen moet afgelasten omdat het veld te nat was om op te trainen. En ook de afgelopen maanden is er een hoop water gevallen. Natuurlijk vinden wij dit erg vervelend en is dit ook jammer voor onze cursisten. Ondanks dat wij veel rekening moesten houden met het veld, waren de cursisten des te enthousiast als wij wél konden trainen.

Op het moment bestaat ons vaste Agility team instructeurs uit Peter, Louisa, Joyce en Ramona. Joyce geeft ondertussen zelfstandig les en waardoor het dus mogelijk was om plek te maken voor een nieuwe beginnersgroep! Zo zijn er dit jaar 5 nieuwe, enthousiaste cursisten en honden gestart. Wij wilden deze nazomer een tweede beginnersgroep laten starten, maar helaas door het tekort aan lessen die wij hebben kunnen geven, moesten we deze doorzetten naar het voorjaar van 2024. Omdat we een extra groep hebben zijn de twee velden tegenwoordig verdeeld in drie. Eén volledig veld, en de andere verdeeld in twee. Op deze manier kunnen wij toch meerdere groepen kwijt op de dinsdagavond.

Wat ook nieuw is dit jaar, is dat wij één keer in de twee weken vanaf februari Marijn in ons midden hebben. Marijn is 15 jaar en moest voor school een maatschappelijke stage lopen. Marijn heeft ons daarom ondersteund in de lessen door te helpen opbouwen, afbreken en een heel handig extra paar handen te zijn bij de beginnerslessen. Hij heeft ons in een periode van 12 weken erg fijn geholpen en het was gezellig hem tijdens deze uren bij de groep te hebben. Toen de stage van Marijn was afgelopen kwam hij met de verassende vraag of hij als vrijwilliger mocht blijven omdat hij het zo leuk vond. Hier waren wij als team natuurlijk ontzettend enthousiast over waardoor Marijn om de week aanwezig blijft om te ondersteunen tijdens de lessen. Bedankt Marijn!

Daarnaast hebben we sinds afgelopen jaar nieuwe combinaties (handler en hond) die wedstrijden zijn gaan lopen. Het is mooi om te zien dat onze eerdere wedstrijdlopers nog lekker mee trainen als veteraan (of nog wedstrijden doen). Tegelijkertijd maken zij ook plek voor een nieuwe generatie fanatieke combinaties die veel van elkaar kunnen leren. Er worden enthousiast foto’s, filmpjes en ervaringen gedeeld van de wedstrijden in de agility groepsapp.

Joyce is afgelopen oktober begonnen aan de opleiding Agility instructeur, module 1: aanleren toestellen bij Agility Campus. In deze opleiding leert zij onder andere de basis van het (veilig en leuk) aanleren van de toestellen en het op de juiste manier uitbouwen naar een parcours. Joyce brengt weer een verfrissende wind in het team waar wij dingen uit meenemen in onze lessen.

Ook willen wij bij deze onze cursisten bedanken voor hun enthousiasme en voor de bijdrage aan de klus-dag dit jaar. Er zijn een hoop mensen die de handen uit de mouwen hebben gestoken en hebben er ook nog een gezellige dag van gemaakt! Ook Ria willen we bij deze in het speciaal bedanken voor de extra vrijwillige taakjes die zij iedere week voor ons doet. We waarderen dit ontzettend!

Zou jij of ken jij iemand die ook graag stage zou willen lopen of het leuk zou vinden ons vrijwillig te ondersteunen bij bepaalde taken? Denk hierbij aan bijvoorbeeld het assisteren van lessen, administratieve taken en meer. Neem dan contact met ons op en kom ons gezellige team versterken!

 


Gehoorzaamheid

We zijn hard op zoek naar een nieuwe instructeur omdat we helaas weer afscheid moeten nemen van twee instructeurs bij gehoorzaamheid, Leah en Nina. Ontzettend bedankt voor jullie inzet bij K.C. Brummen! Leah blijft nog wel actief in andere rollen bij K.C. Brummen. Susanne en Iris blijven de puppy- en basislessen geven en Marleen de gevorderden lessen. Ook Denise blijft te vinden op de woensdagavond. Zij hoopt volgend jaar haar opleiding af te ronden. Ook hebben we er een nieuwe stagiaire bij: Lara! De lestijden worden aangepast naar 45 minuten waardoor er drie lessen mogelijk zijn op één lesavond. Mocht je interesse hebben in de vacature als instructeur- of veld-assistent gehoorzaamheid (geen ervaring nodig) kun je de vacature in deze nieuwsbrief en op de website vinden!

 


Flygility

We hebben een prachtig flygility seizoen gehad, met heel veel nieuwe enthousiaste cursisten. Flygility is een vrij nieuwe honden sport dat over is gekomen uit New Zeeland. Het is een combinatie van flyball en agility met een mooie visie van trainen, het gaat er namelijk om dat je uit je innerlijke rust je hond op afstand kan sturen. Om dit te ervaren is een bijzondere belevenis . Als eigenaar leer je vertrouwen krijgen in je eigen kracht waardoor je een fijne band met je hond opbouwt. We hebben dit in alle enthousiasme mogen meemaken dit seizoen . Wij hebben inmiddels meer dan 20 cursisten en hebben er nog 5 op de wachtlijst. Deze winterstop gaan we kijken hoe we nieuwe groepen gaan samenstellen. We zien uit naar weer een mooi seizoen flygilitie waar we in februari weer mee hopen te starten. Wij wensen iedereen hele fijne dagen en hopelijk tot volgend seizoen.

Groeten team flygility!


Bestuurswisselingen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 20 april 2023 is er een bestuursverkiezing geweest. Er hebben een aantal wisselingen plaatsgevonden in het bestuur. Dirk en Ilonka zijn afgetreden. Bedankt voor jullie inzet! Dorien en Joyce zijn toegevoegd aan het bestuur. Alle disciplines van K.C. Brummen zijn nu vertegenwoordigd in het bestuur. 

 

De samenstelling is als volgende:

  • Leah McNair als Voorzitter
  • Janet Weggemans als Penningmeester en Ledenadministratie
  • Peter Vonk als Secretaris
  • René van Leeuwen als Algemeen Bestuurslid 
  • Diana Crena de Iongh als Algemeen Bestuurslid 
  • Dorien Heermeyer als Algemeen Bestuurslid 
  • Joyce Vreeswijk als Algemeen Bestuurslid