Nieuws


Bestuurswisselingen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 20 april 2023 is er een bestuursverkiezing geweest. Er hebben een aantal wisselingen plaatsgevonden in het bestuur. Dirk en Ilonka zijn afgetreden. Bedankt voor jullie inzet! Dorien en Joyce zijn toegevoegd aan het bestuur. Alle disciplines van K.C. Brummen zijn nu vertegenwoordigd in het bestuur. 

 

De samenstelling is als volgende:

  • Leah McNair als Voorzitter
  • Janet Weggemans als Penningmeester en Ledenadministratie
  • Peter Vonk als Secretaris
  • René van Leeuwen als Algemeen Bestuurslid 
  • Diana Crena de Iongh als Algemeen Bestuurslid 
  • Dorien Heermeyer als Algemeen Bestuurslid 
  • Joyce Vreeswijk als Algemeen Bestuurslid

Dogfrisbee

De laatste maanden is het aantal cursisten voor dogfrisbee enorm gegroeid, we zijn daarom niet alleen op zaterdagmiddag, maar ook op de donderdagavond gaan lesgeven. Er zijn 3 hele jonge honden bij die natuurlijk nog geen sprongen mogen maken maar we maken ze vertrouwd met de frisbee en met het lichaam van de handler. Dat klinkt gek maar veelal leren we onze honden dat ze niet tegen ons aan mogen springen en juist bij dogfrisbee mag dit wel. We leren de honden als ze volgroeid en eraan toe zijn om het lichaam van de handler als “springplank”te gebruiken. De hond zet zich op de rug, buik, borst of been van de handler, de zogenaamde “vault”. Dit proces wordt natuurlijk stap voor stap en op een veilige manier aangeleerd.

Op 30 April zijn we met 3 cursisten naar de wedstrijd in Echt geweest, 1 cursist heeft meegedaan met de freestyle beginners en 2 cursisten, en wijzelf, met de distance only. En er is een podiumplaats behaald.

Freestyle is een show op muziek waarbij de handler verschillende worpen laat zien en allerlei trucs, waaronder dus de vaults. Er mogen 7 frisbees gebruikt worden. Dit alles wordt beoordeeld door 4 juryleden.

Distance only wordt gespeeld met 1 frisbee, de bedoeling is om in 1 minuut zo vaak mogelijk te gooien en dat de hond de frisbee dan vangt. Het veld is verdeeld in vakken en hoe verder de frisbee gevangen wordt hoe meer punten er verdiend kunnen worden.

Ook zijn we op 14 mei naar de wedstrijd in Borkel en Schaft geweest, dit keer met 4 cursisten en wijzelf. Hier is ook weer met veel plezier gespeeld en hebben we een hele gezellige dag gehad.

Afgelopen weekend zijn we een heel weekend op wedstrijd geweest in Vierhouten, een internationale wedstrijd met veel deelnemers. Hier hebben 5 cursisten meegedaan en zijn ze bij de beginners freestyle en gevorderden freestyle bij de beste 10 geëindigd. Voor 2 cursisten was dit hun eerste wedstrijd maar zeker niet hun laatste heb ik begrepen.

Bent u nieuwsgierig hoe dat frisbeeën met je hond er nu uit ziet, u bent altijd van harte welkom om een keer te komen kijken